HAiO / Stagairs

HAiO (Huisarts in Opleiding)

De studies tot huisarts duren in totaal 9 jaar. Na 7 jaar universiteit behaalt een student geneeskunde het diploma van Master in de Geneeskunde, en is hij of zij basisarts. Op dat moment gaat hij of zij zich verder specialiseren. Voor de specialisatie “huisartsgeneeskunde” moet de arts (HAiO) zich nog gedurende twee jaar verder bekwamen in een erkende opleidingspraktijk. Dit is te vergelijken met een basisarts die binnen een ziekenhuis wordt opgeleid tot specialist.

De HAiO is een gediplomeerd arts en doet dan ook zelfstandig raadplegingen en huisbezoeken. Daarbij kan de HAiO op elk moment rekenen op de begeleiding en ondersteuning van de huisartspraktijkopleider. Er is regelamtig patiƫntenbriefing en er zijn op regelmatige tijdstippen casusbesprekingen. Daarnaast volgt de HAiO ook nog seminaries.

Dr. Luc Uyttendaele is sinds 1995 erkend door de Federale Overheidsdienst voor Volksgezondheid en is aangesteld door het interuniversitair centrum voor huisartsenopleiding als praktijkopleider.

Stagairs

Wij aanvaarden momenteel geen stagairs meer.